18.7.2014

Croatia-Saksa part. 1

Heissulivei,

täällä taas! Siitä on nyt kuukausi kun viimeks päivittelin joka kuullostaa ( tai siis on) mahdottoman pitkä aika. Kotiuduin eilen ja heti tänään jo aamulla siinä 09.00 aikaan olin täydessä touhussa salilla. ( harkat) Tää reissu toteutettiin tälläkertaa autolla vaikka normaalisti ollaan aina lennelty, joten tästä johtuen otsikko tulee olemaan tällänen sillä mentiin niin monen maan läpi, että jos kirjottaisin joka maan otsikko olis varmasti seuraavanlainen: " suomivirolatvialiettuaunkarikroatiasaksatanskaruotsi." Mennään kuitenkin asiaan! :)




 Me lähdettiin siis asuntoautolla Helsingistä Tallinaa kohti, josta jatkettiin sitten meidän määränpäähän. Lautalla oltiin vähän yli tunti, ( vai miten pitkään se nyt kulkeekaan) ja jatkettiin sitten ajamista Viron läpi seuraavan maan puolelle. Matkaa meillä Kroatiaan meni yhteensä 36 tuntia ja ekat kolme päivää olikin aikapitkälti autossa istumista. Itse en hirveästi tästä matkatavasta välittänyt, mutta kokemusta on taas lisää. Vaikka leirintäalueille mentiinkin, niin loppureissun jälkeen huomattiin että se ei oo loppupelissä yhtään halvempaa, vaan hotellit & leirintäalueet on samaa hintaluokkaa ja sillä sipuli.





Croatian lämmössä oli ihana olla♥ Muista läpiajo-maista en kuvannukkaan mitään vaan säästin nää otokset Kroatiaan ja Saksaan. Saatiin leiripaikaksi merenrantapaikka joka oli ihan huippu! Aamusta iltaan näki merelle ja pääs helposti uimaan mereen ja/tai uima-altaaseen. Snorklaus oli ihan huippua, koska merenpohjassa oli ihan sikana kaloja ja kaikkee mielenkiintosta kateltavaa. Siinä vaiheessa harmitti ettei omista veden alla toimivaa kameraa, koska olis ollu tosi siistii ikuistaa otokset ja lisäillä vaikkapa tänne muutama.
Kroatia on EU-maa mutta siellä ei ole käytössä eurot, vaan ihan Kroatialaisten oma valuutta KUNA (kn.) Super halpa maa, ja hyvän laadukasta! Jäätelöpallosta maksettiin ( huom isosta!) 8 kn= 1,50€ Pizzat oli suurinpiirtein jotain 50kn = 6€. Omasta mielestä tosi halpaa! :-)






Jonkunlaisen nettiyhteyden avulla kattelin sitten Elisa Viihteestä tallenteella olevia leffoja ja sarjoja, sekä netistä Aurinkorannan tähtösiä. Nettiyhteys ei ollu mitä parhain mutta riitti ihan hyvin tärkeiden ohjelmien kattomiseen. Lomalla tuli katottua taas moneen kertaan peräkkäin Bridget Jones- 1 &2 sekä Paholainen pukeutuu pradaan. Kyseiset elokuvat katoin varmaan 3 kertaa peräkkäin ja joskus kaks kertaa päivässäkin. Toivon tässä myös, että sellasta kuvaa ei tuu etten oo tehny lomalla mitään muuta ku kattonu leffoja. Ei. Tein lomalla monia asioita, ja pyörin kaupungilla.






Vesi on uskomattoman kirkasta ja upeeta! Ite en muokkailu noita kuvia milläänlailla, vaan ne oli ihan noin kun kuvat otin. Tää todistaa myös sen, että ne kuvat joita on korteissa ei ole photoshopattuja. Kävelyreitit oli mahtavia ja sain harjoteltuu hyvin tuolla myös mun omaa harrastusta. Trampoliinillä tuli vietettyy myös todella paljon aikaa ja tehden kaikenmaailman liikkeitä jotka kuuluu teamgymiin. Venyttely kyllä unohtu ( hups.)
Hyvät säät suosi meitä samoiten kun yllättävän hyvät pyöräilyreititkin.
Koko lomaa en siis ole laiskotellut vaan on tullu liikuttuakin! Jees.

- toista ja mahdollisesti kolmatta postausta odotellessa tästä matkasta:)

♥-kiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti