28.1.2015

Joensuu-postaus



Jo pitkän aikaa olen suunnitellut tekeväni Joensuu-postausta, ja vihdoin sen päätin toteuttaa. Vaikka Joensuu ei mikään hirveän iso kaupunki olekkaan, on tässä kaupungissa myös kuitenkin sen verran kuvattavaa että en millään voisi kuvata kaikkea sitä mitä haluaisin. Niinpä, kaikki kuvat jotka tässä postauksessa esiintyvät on otettu google kuvahausta. Esimakua saatte muutamasta yläilmoista otetuista kaupunki kuvista.



Molemmat näistä kuvista on otettu kaupungin halki virtaavasta suuresta joesta. Ylempi kuva on Joensuun kanava, ja kesäsin voi tuolla nähdä aika paljon laivoja/veneitä. Alemmassa kuvassa voi nähdä tuon ison laivan joka toimii kesäsin siis kesäterassina. Kesäterassilaivoja on kaksi kappaletta, ja molemmat yleensä todella täynnä. 




Joensuun ydinkeskustasta oli tosi vaikeaa löytää mitään hirveen hyvää kuvaa, joten nää kaksi kuva antaa jotain kuvaa keskustasta. Alempi kuva on otettu ydinkeskustasta, mutta Sokokset, kauppakeskukset, muut kaupat, elokuvateatterit ym jää tän kuvan toiselle puolelle. Ylemmässä kuvassa keskellä on Joensuun tori, jossa on silloin tällöin markkinoita. Kesällä torilla on aika paljon kaikenlaista.




Seuraavaks mun kolme suosikkiravintolaa tässä kaupungissa. ( okei, Amarillo on mun suosikkiravintola, mutta ettei kaikki nyt luulis tätä ihan säälittäväks kaupungiks, halusin laittaa myös muutaman muun ravintolan.) Kaupunkimme pursuaa toki myös muita ravintoloita, pizzerioita ja kaljabaareja, mutta kun nää sijaitsee ydinkeskustassa, on näillä myös varmasti kaikista eniten myös kävijöitä. Amarillon pääovet on nykysin toisella puolella taloa, mutta samalla sijainnilla vieläkin :) 



Tää alue joka on Pielisjoen toisella puolella, on koko kaupungin kalleinta asuinaluetta. Alemmasta kuvasta jää kylläkin vielä yli puolet taloista pois, mutta niin. Mun mielestä tää on myös koko kaupungin hienointa asuinaluetta, mutta hienous, modernisuus, joki ja kaupunki ihan vieressä näkyy näiden asuntojen hinnassa. Naurettiin kerran isän kanssa kun kateltiin Tähtitornin ( ylempi kuva, ja korkein kerrostalo) asuntojen hintoja, niin ne pyöri siellä 350 000- 500 000€. Hullua.

- Toki tässä kaupungissa on muutakin nähtävää, mutta tässä teille kaikille nyt jotain esimakua Joensuusta. Ja tosiaankin, oon tapellu nyt taas puhelimen ja sähköpostin kanssa todella pitkään, ja ei vieläkään tuota tulosta joten katellaan jos sähköposti nyt Perjantaina vaikka haluis tehdä mun kanssa yhteistyötä :)

♥-kiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti